Söndagsutflykt till Marin Headlands

Äntligen en riktig frukost! Dvs en med bagels och cream cheese. Och gott kaffe var det också. Efter denna fantastiska början på dagen kunde det ju inte bli annat än bra. Susan, Ken och Alison hämtade oss vid hotellet kl 9. De hade en minivan så vi alla fick plats i en bil. Vi tog oss in mot San Francisco för att via Golden Gate bron ta oss över till norra delen av SF. Vi hade bett dem visa oss något annat än det mest turistiska eftersom vi räknade med att klarade det själva. Ken visade sig vara mycket påläst när det gäller Kaliforniens historia och dessutom mycket intresserad av natur. Vi fick en mycket härlig dag där vi fick se mycket vacker natur. Underbara skogar, vägar som vindlande längs bergssidor, härliga stränder och vackra berg. Dessutom hade vi privatchaufför i Ken vilket vi var oerhört tacksamma förnär vi skulle genom San Francisco.

DSC01239

 

DSC01264

Lunchen intogs i en liten by vid en strand. Vi satt i solen och åt en god lunch tillagad på lokala råvaror. Och till det en kall Samuel Adams öl. Hmm, inte mycket att klaga på med andra ord. Alison gnällde en del under dagen över att det var tråkigt att åka bil men här fick hon en stund på en lekplats medan vi satt kvar på restaurangen för att prata. Dessutom satte sig hennes nya kompis Rickard vid hennes sida längst bak i bilen och då fick hon lära sig allt möjligt. Favoriten var nog den nya svenska leksaken. Alla som känner Rickard vet nog var det är. Och vet ni inte får ni fråga nästa gång ni ses så visar han mer än gärna.

DSC01267

Efter en lång dag med mycket upplevelser och mycket sol kom vi till hotellet vid 18-tiden.  Alison, som bara sett ett hotellrum en gång förut ville gå med in. Och det fick hon naturligtvis.  Vi visade vårt fina rum med balkongen och sen var det dags att säga hej då. Liten tår i ögat både för Susan och M-L men lovade varandra att hålla kontakten.

Efter en lång dag på äventyr blev det en middag på hotellrummet igen. När man har balkong med havsutsikt behöver man ju inte så mycket….

Comments are closed.