Washington/Chicago

Lördag 

Då är vi åter från hockeymatchen. Black hawks vann i sudden.  Det var inte rättvist, Nashville dominerade men Chicagos målvakt räddade dem. Det var ett fantastiskt bra event, även om jag sett bättre hockey. Inramningen slår både Rangers och Boston Bruins matcher som vi sett tidigare.

Barhäng före matchen

Det har regnat och åskat i stort sett hela dagen, fick varning från Google…. Men imorgon ska det bli bra igen, då ska vi på marknad.


Vaknar till regn och  värsta åskvädret. Det visste vi, så planen på förmiddagen är att ta tunnelbanan till en outlet och ikväll är det hockey. Vi har biljetter till Chicago Black Hawks mot Nashville Predators.


Fredag

Eftermiddagen blev det promenad vid den vackra parken utmed Michigan sjön. Sedan blev det en drink på takterrassen som vår guide rekommenderat.

Sedan var det dags att leta upp någonstans att äta, vi kände för italienskt, så det blev Petterinos där Marie-Louise fick en pasta Alfredo och jag tog en Steak. Givetvis med en Chianti classico till.


Åter på hotellet efter vår Food Tour. Vi var på sex ställen och smakade på pizza, brownie, cupcake, sandwich, choklad, korv med sauerkraut. Guiden berättade även om staden och visade oss många kulturella platser.

Frukosten avklarad. Nu ska vi strax iväg och gå på  ”Famous Tastes of Chicago Food Tour”

Återkommer med bilder i eftermiddag, nu när vi har riktigt bra wifi på Best Western.


Torsdag

Avslutade torsdagen med Weber steakhouse  och sedan en öl på Millers, en pub med anor från 1922.

Imorgon blir det guidad ”foodtour” till fots, där vi ska prova diverse rätter på 5-6 olika ställen.


Efter att ha checkat in på hotellet var det dags för en tur på stan! Hittade en trevlig pub där vi tog en lättare lunch och ett par öl.

Staden verkar trevlig och liknar New York. Ikväll har vi bokat bord på Weber steakhouse.

Fräckt hus med båtplats,  garage och boende högst upp.


Vi tog tunnelbanan  (5$/person) från flygplatsen in till down town, sedan hade vi 10 minuters promenad till vårt hotell.


Frukost på Ronald Reagan International Airport. 10:45 går flyget till O’Hare airport, Chicago.


Onsdag 

Onsdagen blev det en full dag med museum.

De flesta är det fritt inträde på, men inte på ” international Spy”  museum. Det kostade 20$,men det var det värt.  Tog nästan tre timmar att gå igenom, sedan hade de en James Bond utställning på en hel våning.

Lunch blev det på Hard Rock Cafe.


Tisdag 10/10

Vi har verkligen hunnit att se allt man ”ska” se I Washington nu. Tunnelbanan till pentagon, sedan till Arlington kyrkogården som var en mäktig upplevelse. Vi besökte Kennedy grav och den okände soldaten gravmonument.

Sedan bussen in till Lincoln memorial, därifrån promenerade vi till World War 2 minnessmonumentet. Därifrån tig vi bussen till Capitolum. Trots buss och metro stannade stegräknaren på dryga 24000 steg när dagen var klar.

 


Måndag 9/10

Idag har det blivit sightseeing  med buss, snart sett alla stadens landmärken. Det har regnat lite idag, men ändå 28 grader varmt.

Nu vilar vi innan nästa tur som startar 15:00.

 

 


Söndagen tillbringades till större delen på Air and space museum. Ett fantastiskt museum med flygets och rymdens historia. Från Bröderna Wright till dagens rymdfärder.

Vi hann även med en sväng förbi Trump, men han var inte hemma.

Idag blir det hopp on hopp off buss.