Santa Barbara till Los Angeles

Så var det dags för sista etappen tillbaka till Los Angeles där vi började för 2,5 vecka sedan. Frukosten åt vi ute på terassen på Lavender Inn och den var klart godkänd. Innan vi lämnade stan ville vi besöka domstolsbyggnaden som de är mycket stolta över och som sett väldigt trevlig ut på bilderna vi sett.  De öppnade kl 10 på lördagar så vi hade lite tid att slå ihjäl innan det var dags att ge sig dit. Utanför vårt rum på andra våningen fanns en bänk där vi satte oss med varsin platta och läste en stund i den svala morgonluften.

Efter att ha lastat bilen igen tog vi oss till domstolsbyggnaden som var en byggnad i spansk stil med vita putsade väggar. Inuti fanns vacker keramik i en massa olika färger samt vackra muralmålningar. Verkade gammalt men hade varit klart 1926. Inte så mycket med våra europeiska mått mätt men här är det gammalt. Man kunde gå upp i klocktornet varifrån man hade en fantastisk utsikt över hela Santa Barbara. Efter att ha tagit lite kort tog vi oss neråt igen och blev varse att det är en byggnad som i allra högsta grad används idag. Det var nämligen bröllop i den stora sal där vi tidigare hade fotograferat de vackra väggmålningarrna. Hon i lång vacker vit klänning med släp och han i grå frack. Snyggt! Det kunde man dock inte säga om de få gästerna. Några av dem hade keps, t-shirt och jeans.

DSC01438

Nu hade det hunnit bli riktigt varmt igen och vi var glada att få sätta oss i en luftkonditionerad bil en stund. Målet var nu Venice beach som ett stopp innan vi åkte till hotellet. På vägen dit passerade vi Malibu och Santa Monica som ju också är kända strandställen. Länga hela vägen stod bilar parkerade längs vägkanten och det var massor med folk på stränderna som badade och surfade.

Väl framme i Venice parkerade vi bilen och gav oss ner på strandpromenaden.  Det är väl ungefär lika galet som man sett på tv. Massor med folk även där så här en lördag. Både turister och vanligt folk. Det var lunchdags så vi hittade ett ställe en bit upp från själva promenaden där vi satt ute i skuggan och fick en öl och en god hamburgare. Stärkta av detta klarade vi lite mer värme och gick vidare en stund innan vi vände tillbaka.

Venice kanaler.
Venice kanaler.

På vägen tillbaka till bilen gick vi en sväng genom Venice kanaler. Ett grävt kanalsystem där husen ligger alldeles vid vattnet. Mysigt och väldigt speciellt.

DSC01443

När vi kom tillbaka till bilen var den så varm att det inte gick att ta i plåten på utsidan. Men vår kära Mustang har bra AC så det var snart behagligt igen. Nu hade vi adressen till hotellet inlagd och efter ca 40 minuter var vi framme på Clarion Inn på Cahuenga boulevard. Det dröjde dock lite längre innan vi fick vårt rum. Först sa de att vi inte hade förbetalt vilket vi visst hade. Det redde dock snart ut sig. Men sen började cirkusen på allvar. Efter att ha fått vänta en stund vid disken för att hon i receptionen trasslade till något med vår incheckning och behövde ha hjälp, så fick  i nycklarna till 312. Vi gick ut till bilen och hämtade alla våra grejer. Det var en del eftersom vi nu skulle ha in allt för att om några dagar packa ordentligt för hemresan. När vi väl kom upp till rummet och öppnade visade det sig inte vara färdigstädat. Ner igen med alla våra grejer. Nu blev vi sittande och vänta i receptionen på att ett rum skulle bli klart. En av killarna i receptionen tyckte nog att det började bli lite pinsamt för han gjorde färskt kaffe till oss och gav oss vattenflaskor. Efter en kvart fick  i nycklarna till 316 istället som nu skulle vara klart. Så upp med alla grejerna igen för att igen bli stående utanför dörren. Denna gång för att nycklarna inte funkade. M-L gick ner själv den här gången medan Rickard stod kvar med bagaget. Men väl uppe igen funkade det och vi kom in i ett mycket fint och fräscht rum som vi definitivt kommer att trivas i under de 4 nätter vi ska vara här.

Efter en välbehövlig dusch gav vi oss iväg mot Hollywood Boulevard. Målet var att se de berömda stjärnorna i trottoaren med alla kändisars namn.

 

Hollywood blvd
Hollywood blvd

Det var mycket turister på stan. Vi parkerade bilen i ett garage på en tvärgata och gav oss ut i vimlet. Förutom alla namn i trottoaren hittade vi också ett ställe där vi hade fin vy mot Hollywood skylten uppe i bergen. Efter att ha sett även detta spektakel satte vi oss i bilen igen för att dra vidare mot Sunset Boulevard,  the strip. Det blev en tur fram och tillbaka på den i solnedgången.  Mycket trafik var det. Det var ju lördag kväll. Vi bestämde oss för att det förmodligen var både billigare och enklare att hitta något att äta i området kring hotellet så drog oss dit istället.  Nu hamnade vi dock i än värre trafik. Det gick i snigelfart genom stan. Det visade sig nämligen att det var konsert på Hollywood Bowl som vi skulle passera på vägen mot hotellet.  Och det var några stycken som skulle dit och alla åker ju bil.

Fördelen med detta snigeltempo var att Rickard, som inte körde, hade god tid att hitta ett ställe att äta på. En platta med gps och TripAdvisor appen över Los Angeles är kanon. Man hittar massor med bra saker och blir guidad dit dessutom. Vid halvåtta tiden var vi äntligen framme vid Poquito Mas som fått bra betyg för sin mexikanska mat. Och det visade sig stämma. Det var visserligen bara ett hål i väggen men maten var fantastiskt god och vi satt ute på deras lilla servering och åt.

Nu är vi tillbaka på hotellet efter ännu enda fylld med massor av intryck. Och morgondagen är planerad på ett ungefär. Kan nog bli ganska bra det med….

Comments are closed.