En speciell dag

Idag fick M-L börja dagen med att läsa en massa trevliga grattishälsningar via både sms och mail. Tack alla! Gjorde verkligen början på dagen speciell. Dessutom låg det ett litet paket vid hennes säng när hon kom ut ur duschen. Hennes fantastiska man hade lyckats smuggla med (och gömma under hela resan) en present. Ett mycket fint halsband.

Frukosten idag var vi extra nyfikna på eftersom vi igår inte såg tillstymmelse till bord och stolar att sitta på. Men det hade fixats och när vi kom ner fanns ett flertal små bord och gott om plats att sitta. Dessutom var utbudet rätt spännande. Bagels naturligtvis men också ägg och bacon och något som ut som svampstuvning men som vi fortfarande är osäkra på vad det är. Får se om vi vågar oss på det någon morgon. Vid frukosten passade vi också på att få hjälp att skriva ut biljetterna till Universal Studios som vi köpt på nätet för att komma undan lite billigare.

När vi lite senare kom ut till vår bil såg vi snabbt att vi inte hade en chans att få ut den. En stor truck hade ställt sig bakom oss. Vi gick in till receptionen och sa till och fick vänta en stund innan en man kom ut med nycklarna och kunde flytta på den. Spännande storstadsfenomen….

DSC01453

Vårt första mål för dagen var Peterson Automotive museum. Ett museum om bilens historia och hur den förändrat livet för folk i USA och framförallt i Los Angeles. Tips om detta hade vi fått via den fantastiska TripAdvisor appen. Det visade sig vara ett museum i flera våningar med massor med olika bilar från början på 1900-talet fram till idag. Utvecklingen av infrastruktur i samband med bilens ökande popularitet beskrev också mycket bra. Lite senare kom en avdelning med bilar på film där bl.a Batmobilen fanns utställd. Mycket bra museum!

Petersen bilmuseum
Petersen bilmuseum

Efter detta hade vi siktet inställt på en tur i Hollywood hills. Inte för att titta på alla kändisars hem utan för att Mullholland drive däruppe beskrivis som en mycket bra tur som ger fina vyer över Los Angeles. Vägen var slingrig och dålig men väl värt det. Man fick fina vyer över Hollywood skylten åt ena hållet och Downtown LA åt andra. Dessutom såg vi också en del väldig fina hus på kuppen.

DSC01478

Nu började temperaturen krypa mot 100-strecket igen (37 grader) och vi insåg att det inte var läge att ge sig ut och gå någonstans. Vi tog oss ner mot Hollywood Boulevard igen och när vi passerat den ner mot Downtown hittade vi snart en Sizzler restaurang där vi stannade för lunch. Det blev en mycket god pasta med en kall öl till. Det är söndag och det var mycket tydligt att det var många familjer ute för att äta middag tillsammans. Trevligt!

Efter ett sedvanligt Starbucks stopp och en vända till hotellet var målet en Best buy-affär. En kedja med all form av elektronik till bra pris. M-L var ute efter hörlurar som minskar omgivande ljud (noise reduction) för att ha när hon flyger. Rickard hade dessutom inte haft förmånen att få besöka denna kedja som M-L frekventerat så ofta under sina jobbresor. Därinne snurrade vi runt ett tag och tittade på allt möjligt. M-L valde ett par hörlurar från Sony för 50 dollar istället för de från Bose för 300. Man skulle kunna tro att hon är ekonom.

Vi träffade också på Wade. En man som ville erbjuda oss en mycket bra deal på kabel-tv. När vi sa att vi inte hade så stor nytta av det eftersom vi inte var från landet frågade han naturligtvis var ifrån vi var. På svaret Sverige säger han ”Får jag bjuda hem dig till mig på en bit mat?”. På svenska alltså! Det visade sig att han var Ingemar Bergman fantast och hade åkt till Sverige en gång för några år sedan för att försöka träffa honom. Vi hade en riktigt trevlig pratstund med honom om skillnaderna mellan länderna i Europa innan han önskade oss en fortsatt trevlig resa.

Tillbaka på hotellet igen tog vi igen oss en stund innan det var dags att ge sig ut för att äta födelsedagsmiddag. M-L ville äta revben och hade hittat Tony Roma’s som låg på gångavstånd från hotellet och som är kända för sina goda ribs. De var fortfarande mycket varmt ute nu när klockan närmade sig 18 så vi gick långsamt för att inte bli för svettiga. Restaurangen låg på Universal Studios Walkway som är det område utanför parken som är fullt med affärer och restauranger. Väl där fick vi vänta en stund på bord vilket gjorde att vi började i baren med varsin mycket god Margarita. De revben som följde var otroligt goda. Mycket kött som trillade av benen och med en mycket god barbecue sås som var speciell för stället.

DSC01484

 

Drinkarna var väl inte riktigt så stora som de ser ut men vi är i USA så det snålades inte :-).

DSC01485

 

Efter denna goda måltid gick vi en sväng runt på området.  Shoppade lite presenter att ta med hem och tog ett glas vin på en italiensk restaurang. Nu var klockan 20.30 och det började bli riktigt behagligt ute. På Universal Studios hade kvällsskiftet just börjat. Så här års har de speciella Halloween Horror nights och ikväll var en sådan. Det betyder att man köper speciella biljetter som bara gäller på kvällen och där det naturligtvis går ut på att man skall bli så skrämd som möjligt. Vi skippade dock det och tar vår tur i parken imorgon istället. Vi strosade hemåt istället i den sköna ljumma kvällsluften. Vi hann in på Starbucks mittemot hotellet just innan de stängde och fick varsin Caffè espresso Frappucino som efterrätt. Mycket gott!

Vi har lite problem med hastigheten på nätet så det går dåligt att ladda upp bilder till bloggen. Vi jobbar på det och hoppas kunna lägga upp dem lite då och då.

 

Comments are closed.