San Francisco till Carmel

Idag hade vi inte så långt att köra men vi var ändå i bilen vid 08.30.  Vi körde söderut och hade siktet inställt på Half Moon Bay där vi snabbast skulle komma ut på Highway 1. När vi väl tagit oss genom morgonrusningen fick vi en härlig tur längs kusten med havet på högra sidan. Ibland väldigt nära och ibland lite längre bort. Det blev ett antal stopp vid vägkanten för att ta kort.

DSC01319

 

Vi stannde bland annat i Santa Cruz där vi tog en promenad på deras Beach Boardwalk. Den visade sig vara nästan som ett Liseberg vid sidan om stranden. Det var dock ganska öde nu. Mitt i veckan och dessutom inte högsäsong.

Vid lunchtid var vi framme i Monterrey.  Vi parkerade bilen i centrum och gick för att leta efter ett lunchställe. Det tog inte många minuter innan vi hittade Alvarado’s. Ett kombinerat bryggeri och restaurang. Från vårt bord såg vi in i den lilla fabriken där ölet tillverkades. Vi provade två av sorterna där den som hade smak av grapefrukt var den som båda tyckte bäst om. Efter denna goda lunch var vi tvungna att ta en promenad ner till Fisherman’s Wharf för att göra oss redo för att sätta oss i bilen igen. Man  kan väl lugnt säga att man tullar en del på sina regler som svensk närma reser i det här landet…..

DSC01334

Från Monterrey till Carmel-by-the-sea var det inte mer än 10 minuters bilkörning och vi körde snart upp framför hotellet Vendange som vi bokat för natten. Vi checkade in och fick veta att vi kunde gå till centrum på 12-15 minuter genom att följa anvisningarna som den  mycket nervöse men trevlige receptionisten gav oss. Vi tog det lugnt en stund på rummet innan vi begav oss mot Carmel centrum.

Vad han i receptionen glömt att säga var att Carmel ligger på en sluttning ner mot havet. Det var också mycket längre än vad vi förespeglats. Vi kom fram till huvudgatan till slut men vi det laget var M-L ganska grinig. Mest för att hon insåg att om vi gått nerför så länge skulle det inte bli så kul att gå tillbaka. Men hennes ängel till make försökte hålla modet uppe med att locka med ett glas vin. Det lyckades inte riktigt att vända humöret och inte hittade vi något bra ställe heller. Vi tog oss i alla fall ner till havet som låg längst ner på huvudgatan. Där blev det en stund respit och svalka. Skorna kom av och vi testade vattentemperaturen.  Skön svalka men vi förstod också varför ingen badade.

DSC01335

Efter en stund på stranden i solen var det dags att påbörja stigningen uppåt igen. Som tur var hittade vi nu ett vattenhål på vägen där M-L kunde få vatten att dricka. Det var bristen på detta som var största orsaken till grinigheten. Det är varmt och det är svårt att komma ihåg att dricka tillräckligt. Att vattnet dessutom ackompanjerades av ett glas kallt vitt vin var inte heller fel.

Efter lite ytterligare sightseeing i Carmel hittade vi restaurangen La Balena. En italiensk restaurang som visade sig vara en hit. Ägaren var en man från Florens. Pastan med vildsvinskött var fantastisk och det italienska vinet till var perfekt. Efter denna goda middag var den sista biten av bergsbestigning mot hotellet ingenting.

Nu sitter vi utanför vårt rum som ligger lite avsides på vår egen uteplats med bord och bänkar. Skulle tro att vi kommer att sova lika bra här som vi gjort på alla andra ställen.

Comments are closed.