Carmel till Pismo Beach

 

 

Efter två veckors fantastisk semester fick vi så idag uppleva det där som egentligen kanske var det vi drömde om. Att åka längs Highway 1 nedcabbat i vår Mustang cabriolet i strålande sol.

Men först skulle vi bli mycket positiv överraskade av frukosten. Igår när vi checkade in såg vi det lilla område i receptionen där det skulle serveras frukost. Vi hade därför inga större förhoppningar utan hade ställt i oss på flingor, mjölk och rostat bröd. Döm om vår förvåning när vi kliver in och det finns yoghurt,  färsk frukt, bagels och croissanter! Rena lyxen med andra ord.

Vi hade vid ett flertal tillfällen under gårdagen fått höra hur otroligt varmt det skulle bli idag. Innan avfärd cabbade vi ner och satte på oss våra kepsar. Perfekt som skydd både för sol och vind. Vi gav oss iväg med siktet inställt på Pismo Beach.  Vägen dit var verkligen fantastisk.  Smal tvåfilig väg som slingrade sig längs bergsidorna. Fort gick det inte vilket är perfekt när man åker nedcabbat. Och inte var det mycket trafik heller. Långa sträckor åkte vi utan någon efter oss vilket gjorde att vi helt själva kunde bestämma takten och var vi skulle stanna. Stundom var det lite svårt att fatta vad vi såg. Stilla oceanen som sträckte sig oändligt långt utåt och klippor och sandstränder som avlöste varandra. Med alla stora vågor som ständigt slog in var luften längst ner ständigt lite dimmig av vattendimma. Vägen gick ömsom högt över vattnet med hisnande stup ner mot vattnet och ömsom nere med vatten precis intill. Många stopp blev det under dagen för att njuta av utsikten. Dessutom behövde vi byta chaufför emellanåt. Att köra krävde verkligen koncentration då man nästan mötte sig själv i kurvorna. Trots att det verkligen inte gick fort kunde man inte släppa blicken. Inte mycket räcken på den här vägen…..

DSC01356

Vi hittade ett fik på halva ungefär. Det låg i en av svängarna och vi satt ute på balkongen och drack kaffe och åt cheesecake med utsikt över havet. Detta fik var också ett konstgalleri med tavlor, glas och träkonst bl.a.  Nu önskade vi verkligen att vi haft lite mer plats i väskorna. Det fanns mycket fint.

DSC01353

Efter detta stopp fortsatte vindlingarna. Kurvorna blev ännu snävare och vyerna ännu mer fantastiska.  Det blev också ganska varmt. Som mest var temperaturen uppe på 98 Fahrenheit, ca 37 grader Celsius. Även nedcabbat var det varmt och vi kände båda att det klibbade på ryggen mot sätet. Rutinerade som vi är hade vi dock stannat tidigt och smörjt in oss med solskyddsfaktor 30 vilket nog räddade oss.

DSC01371

Vid orten San Simeon ligger det berömda Hearst castle som man väl egentligen ska besöka. M-L hade varit där förut och Rickard kände att det kvittade så vi passerade.  Istället stannade vi lite längre fram vid en utsiktplats där man kom väldigt nära sjöelefanter som låg på stranden i massor. Elephant seals kallades de här. De flesta låg och rullade sig i sanden på stranden men en del busade och lekte ute i vattnet. Kul att se.

DSC01382

Vid tvåtiden körde vi in på det shoppingcenter vi hade ställt in vår gps på. Där skulle vi köpa ett par badhandukar att ta med oss ner på stranden.  Med tanke på tiden insåg vi att det nog var klokt att försöka få i sig lite lunch också. Till vår glädje såg vi så snart vi körde in ett ”In and Out burger”. Detta hade Susan rekommenderat som ett ställe man skulle prova. Som fastfood ställe skulle det vara bra så det kändes passande. Varsin nygjord och god hamburgare senare tog vi oss till Walmart där vi skulle köpa handdukar. Vi gick ut därifrån med varsin mycket snygg, tjock, mörkgrå handduk för knappt 100 kronor styck som kommer att bli mycket bra hemma också.

Men nu var det beach som gällde. Vi hittade en parkering precis till stranden, en toalett att byta om på och sedan var vi nere på en lång, bred strand mot Stilla havet. Vi la ut våra handdukar och tog oss ner för att känna på vattnet. Lite kyligt men väldigt skönt efter en varm dag. Vi la oss för att läsa på våra handdukar nära vattnet men insåg efter en stund att tidvattnet var på väg in. Vi flyttade våra handdukar lite längre upp för säkerhets skull. Lite senare var det dags för ett riktigt dopp. Vi gick inte långt ut eftersom det var höga vågor men det salta, svala vattnet sköljde över oss. Underbart!

DSC01389

Efter dryga timmen hade vi fått vårt lystmäte och vi tog oss tillbaka till bilen för att uppsöka hotellet. Det låg inte många minuter bort precis intill stranden. Vi fick ett mycket bra rum. Visserligen inte med havsutsikt men istället med bilen utanför dörren. Och det var inte många meter ner till strandpromenaden. Efter en dusch, en kort tur för att inhandla kvällsmat, bänkade vi oss ovanför stranden i sköna fåtöljer för att njuta av solnedgången. Vad mer kan man begära? God mat, gott vin, sin bästa vän och en fantastisk solnedgång.

DSC01404

Tänk att man får ha det så här bra!

Comments are closed.