Gamla minnen och beach

Så var det dags för sista hela dagen innan vi åker hem. Den började med återupplivande av gamla minnen för M-L. Vi åkte till Occidental college där hon gick ett år 1983-84. Efter att ha parkerat bilen utanför området gick vi en sväng runt på campus. Det var inte svårt att känna igen sig. Det mesta var sig likt på denna skola som den äldsta på västkusten grundad 1887. Vi gick upp till Braun Hall som var det hus där Susan och M-L bodde under det året. Det gick tyvärr inte att komma in eftersom det nuförtiden är låst. På den gamla goda tiden var det öppet för vem som helst att komma in men det är ju nya tider nu och inte möjligt att ha det så längre. Vi gick neråt igen på området och efter att ha tagit lite kort gick vi mot bilen.

DSC01518

 

Nu hade vi siktet inställt på Santa Monica Beach.  Det var mycket trafik och ett antal olyckor på vägen så vi kom fram till stranden vid 11-tiden. Stranden framför oss såg helt fantastisk ut. Flera kilometer lång och säkert 300 meter bred. Inte mycket folk så här en tisdag under lågsäsong. Vi hittade ett ställe som hyrde ut parasoll och stolar. Perfekt för en heldag på stranden! Vi bytte om till badkläder på toaletterna på väg ner till stranden och satt snart i våra sköna stolar nere vid vattnet.

DSC01521

 

Efter en liten stund var det dags för första badet av många denna dag. Vattnet var otroligt skönt. Betydligt varmare än det varit när vi badat tidigare. Vågorna var än så länge ganska stora och det säg otäckt mycket när de drog sig tillbaka. Senare på dagen drog sig dock vattnet tillbaka något och det blev lite lugnare vågor.

DSC01523

 

Det blev ett antal timmar i ömsom sol och ömsom skugga under parasollet.  Lunchen intogs på ett café på strandpromenaden.  En underbar dag och en perfekt avslutning på vår semester.

På vägen hem var det också trögt i trafiken och det tog en stund att komma hem i alla köerna. Det är då man inser hur bra man har det när man bor i lilla Lidköping.

Imorgon bär det av hemåt igen men planet går inte förrän 20.55 så vi räknar med att hinna med lite imorgon också innan vi lämnar från oss vår trotjänare Mustangen.

 

 

Comments are closed.