En dag på Universal Studios

Idag var planen att tillbringa dagen på Universal Studios. Vi intog frukosten ute i den svala morgonluften. En skön början på dagen innan det blir alltför varmt. Men som tur var hade de inte annonserat lika varmt väder idag. Men det räckte ändå.

Strax efter kl 9 gick vi väg mot parken. Det hade ännu inte hunnit bli varmt så det var en behaglig promenad. När vi passerat Universal Citywalk med alla affärerna kom vi till ingången vid 9.45. Vi insåg att folk redan börjat gå in trots att de inte skulle öppna förrän kl 10. Men det visade sig att det bara innebar att man kom en bit in i parken där det var stopp i väntan på att regissören skulle komma och ropa ”Action!”. Det gjorde han kl 10 och sen vällde folk in. Det visade sig att vi valt en bra dag. En dag i veckan under vad som nog är lågsäsong gjorde att vi fick en bra dag utan alltför långa köer någonstans.

DSC01512

Vi började med Studio tour som var en tur runt parken backstage där det pågick tv-inspelningar på ett antal olika ställen. Dessutom hamnade vi mitt i King kong som var en riktigt häftig 4D-upplevelse. 4D blev det därför att dinosaurierna spottade på oss. Efter denna tur gick vi vidare till Mumien som var en bergodalbana i mörker. Kort men häftig. Sen var det dags för Transformers. Inte något som någon av oss har någon relation till egentligen men som attraktion här var den häftig. Det är otroligt fascinerande hur de kan få en att tro att man rör sig både fort och häftigt åt olika håll när man egentligen inte rör sig speciellt långt åt något håll. Med 3D glasögon och lite luft kan man göra mycket.

Nu var det dags för lunch och vi gick in på Jurassic Café. Rickard valde dinosaurielår, förlåt kalkonlår och M-L valde kyckling. Gott, snabbt och rätt billigt.

DSC01499

Det sista vi hade att uppleva i detta området var Jurassic park turen. Det var en båttur där man varnades för att man skulle bli våt. Och det blev man! Turen i sig var väl inget speciellt och blöta blev vi. Nu gjorde inte det så mycket eftersom det var varmt och det snarare hjälpte till att svalka lite.

Efter en kaffe på Starbucks (börjar det bli tjatigt?) tog vi oss vidare i parken. Vi tog Simpsons-turen. Även denna med 3D-glasögon. Häftiga turer med bergodalbana upp och ner gjorde att man onekligen var lite snurrig efteråt. I väntan på Shrek såg vi ett live uppträdande av The Blues Brothers.

Blues Brother
o Blues Brother

När det sedan blev dags för Shrek kändes den dock lite gammal jämfört med de andra som var mycket häftigare. Men så håller de också på att bygga upp en  nytt Harry Potter land i parken som ska vara klart 2016. Blir säkert kanon. Nu var det dock dags för live show Water world. Riktigt bra med massor med stunts, explosioner och vattenkaskader som avslutades med att ett plan flög in och kraschade mitt framför oss.

DSC01506

Avslutningen  på attraktionerna blev ”Despicable me” – ”Dumma mig”. Även detta en attraktion med 3D glasögon som var mycket bra. Efter detta hade dock Rickard fått nog och M-L fick snabbt hitta ett vattenhål för att få ordning på honom. Milligans pub fanns nära till hands och efter en öl där var det dags att lämna parken för dagen.

DSC01509

Vi strosade genom Universal Citywalk shoppingcenter och köpte de sista presenterna att ta med hem. Sen satte vi oss på den italienska restaurangen Bucca di Beppo. Det var lugnt och mysigt och en perfekt avslutning på en dag fylld av upplevelser. En mycket god middag med gott vin till. En mycket trevlig servitör hade vi. Allt serverades ”family style” vilket innebar att man fick in en skål med mat lagom att dela på 2 eller fler.

DSC01514

En tjej gick omkring och tog foton på gästerna. Typiskt säljtrick men vi köpte faktiskt ett kort på oss mot våra principer för det blev väldigt bra.

Efter avslutad middag strosade vi hem i den nu svala och mörka kvällen. Imorgon är sista dagen innan vi åker hem.

 

Comments are closed.