Sista dagen

Så var det dags att åka hem. Efter ännu en god frukost ute var det dags att packa det sista. Vi var väldigt nöjda med att vi hade med oss en liten bagagevåg för att fördela rätt mellan den stora och lilla väskan. Vi drog ut på avfärden i det längsta men strax efter kl 10 checkade vi ut och lastade bilen. Men inte kunde vi missa ett Starbucks tillfälle så vi gick över gatan och tog en kaffe innan vi åkte.

I bilen igen var målet Olvera Street. Det är ett område mitt inne i Los Angeles som är den ursprungliga bosättningen i stan. Grundat i slutet av 1700-talet av Kung Carlos den tredje av Spanien.  De äldsta husen var från slutet av 1800-talet. Tyvärr hade området blivit invaderat av försäljare av varor av mexikanskt ursprung. Fina grejer en del av dem men lite svårt att se det fina gamla området för alla stånd. Vi besökte de museer som finns på området som dels berättar en del av områdets historia och dessutom visar interiörer från husen som de såg ut då.

Carlos III, kung av Spanien.
Carlos III, kung av Spanien.

Vi besökte också Union station som är den centrala tåg- och busstationen i LA. Det är en mycket vacker byggnad med vackra glänsande stengolv, högt till tak med vackra lampor i taket och gamla fina skinnfåtöljer i vänthallen. Mycket välhållet och väl värt ett besök.

DSC01527

Efter ett besök i kyrkan på det mexikanska området var det dags för lunch. Vi valde en av restaurangerna på området med risk för att det skulle vara en riktig turistfälla. Detta visade sig som tur är vara helt fel och vi fick ännu en god måltid. Goda smaker på kött och salsor och nybakade, mycket heta majstortillas till.

DSC01530

Men nu gick det inte att dra ut på det längre. Det var lika bra att vi tog oss till flygplatsen.  Vi var framme vid återlämning på Dollar vid flygplatsen vid 2-tiden.

DSC01534

Det tog inte många minuter att bli av med bilen och inte heller många minuter innan vi satt på en shuttle som skulle ta oss till terminalen.  Detta tog desto längre tid för det var totalt trafikkaos på flygplatsen. Om det var helt normalt vet vi inte men vi var väldigt glada att det var vår chaufför Marisol som körde och inte vi. Framme vi vår terminal fick vi veta att vi skulle få vänta knappt 2 timmar innan incheckningen öppnade. Perfekt tillfälle att uppdatera bloggen.

Och just nu händer det saker. Framför oss står en kille i handklovar omsvärmad av polis både med och utan hjälm. Undrar vad han har gjort? Efter en stund släppte de honom dock vi fick aldrig reda på vad det var. Aldrig tråkigt i storstaden :-).

Comments are closed.