Booth Bay Harbour och Lincolnville

Efter en god natts sömn i vår prinsessan-på-ärten säng vaknade vi vid 07.30 på Thugboat Inn. Solen sken och utlovade en härlig dag. Frukost serverades i restaurangen som såg ut som en båt som strandat. Det var buffe och det blev ostomelett med bacon, rostad bagel med cream cheese och lagom blaskigt kaffe.

img_0523

Efter frukost packade vi bilen och checkade ut. Vi gick ner tll hamnen och köpte biljetter till båtturen ”Little bit of Maine” som skulle avgå kl 10. I väntan på att båten skulle avgå satt vi på en bänk i solen och njöt av värmen.

img_0507

Båtturen varade i 2 timmar och tog oss runt några av de 3000 öar som finns i skärgården utanför Maines kust. Fantastiska hus, några fina fyrar, sälar och mycket fåglar gjorde det till en mycket trevlig tur. Skepparen på båten guidade oss hela tiden och vi fascinerades återigen över hur duktiga amerikaner är på just detta. Att berätta så att det är intressant och underhållande hela tiden.

img_0512

img_0517

Väl i land var kl 12 var det dags för lunch och cafet Red cup låg precis där båten la till. Vi beställde varsin varm smörgås och kaffe. Det var Silvias man som kom ut med maten och vi bytte några ord med honom. Efter en stund kom Silvia själv och gav oss en liten påse med nybakade chocolate chip cookies att ta med på resan.

Efter denna goda lunch begav vi oss till Coastal Maine Botanical Gardens som Silvia rekommenderat. En fantastisk botanisk trädgård där vi gick runt i ett par timmar. En underbar blandning av träd, växter och skulpturer. I parken pågick frenetiskt arbete att ordningställa den för nästa stora evenemang i mitten av november då man sätter belysning i träd o buskar. Lite synd att vi missar det för det måste vara något alldeles extra. Efter en härlig promenad i parken köpte vi med oss varsin kaffe och åt Silvias suveräna cookie innan vi begav oss norrut.

img_0529img_0531


img_0537img_0541

Vi hade en 2 timmar lång resa till Lincolnville där vi stannar i 3 nätter. Det ligger precis utanför Camden State Park där vi ska vandra några dagar. Efter att ha passerat Camden stad med små trevliga affärer och mycket folk hittade vi vårt hotell – Glenmore by the sea. Det ligger på sluttningen ned mot Penobscot Bay och vårt rum är stort och har en terrass utanför med utsikt mot bukten.

Efter att vi installerat oss tog vi bilen tillbaka till Camden för att proviantera inför vandringen imorgon. Ett besök på Hannaford supermarket gav wraps, frukt och lite nötter vilket blir perfekt för vandringen. Dessutom några flaskor vin o öl så vi klarar oss de närmsta dagarna. Efter shoppingturen blev det en tur till Lincolnville och restaurangen Lobster Pond där vi beställde 2 Lobster Rolls att ta med. Kvinnan bakom disken rekommenderade den varma varianten dvs ett rostad bröd fyllt med massor med hummerkött som stekts snabbt i smör innan det lades i brödet. Vid återkomst till hotellet blev det intag av denna delikata måltid tillsammans med ett gott vin från Robert Mondavi vars vingård vi besökte i Californien för 2 år sedan.

Innan läggdags tog vi en promenad ner till vattnet och fick denna vackra bild av fullmånen.

img_0542