Vandring i Bryce Canyon

Frukost ingick på det här hotellet. Här hamnade vi någonstans mellan buffén på Sheraton i Los Angeles och motellet i Lake Havasu. Inte överdådigt men bra. Man kunde även grädda egna våfflor vilket vi stod över idag men funderar på att prova imorgon. Efter frukost åkte vi till ett snabbköp för att proviantera inför vandringen. Färdiga mackor, vatten, äpplen och nötter blev det i matsäcken. Vid kassan häpnade Rickard än en gång över att man inte behöver vare sig skriva på eller legitimera sig när man handlar. Man bara drar kortet och sen är det klart. Bekvämt men man förstår ju också att man definitivt inte vill bli av med kortet.

Med matsäcken klar bar det iväg mot Bryce Canyon.  Det var en bilresa på 1.45. Till en början soligt och lite kallt, lite senare en färd genom tjock morgondimma innan solen och värmen kom tillbaka när vi närmade oss parken. Väl framme parkerade vi bilen och tog en av gratisbussarna vidare upp i parken. Vi gick av längst upp vid Bryce point där vi såg de första fantastiska vyerna över parken som sedan skulle följa oss hela dagen.

IMG_20140922_161257

Efter lite korttagning gav vi oss iväg på vandringen. Vi hade valt en led som hette Peekaboo loop och som skulle ta oss ner i kanjonen och upp längre ner. Vädret var perfekt. Lite moln som skuggade vilket vi var väldigt tacksamma för när den kom fram. Stigen gick ner och upp emellan topparna med den ena vyn mer spektakulär än den andra. Lunchen intog vi sittande på en trädstam. Få restauranger slår den utsikten.

Efter några kilometers lite mer krävande vandring med lite folk kom vi fram till en led som var lite enklare och därmed lite mer folk på. Därmed inte sagt att det var lätt. Vi var fortfarande en bit ner och skulle ta oss upp igen. Men en liten stund senare var vi uppe på kanten av kanjonen igen. Vi följde den en bit för att komma till Sunrise point där vi skulle ta bussen tillbaka. Till Rickards stora glädje fanns där en butik så han kunde få sitt kaffebehov tillfredsställt.

Efter busstur tillbaka till bilen var det dags att bege sig mot Cedar City igen. Och nu var det definitivt dags att åka nedcabbat. Det blev en mycket skön tur hem över några olika bergskedjor.

20140922_143357

 

Väl tillbaka på hotellet vid 4-tiden hade vi sett fram emot att få svalka våra kroppar i poolen som vi har utanför dörren. Till vår stora besvikelse var det arbetare igång precis utanför. De håller på med renovering av hotellet dagtid och de höll på alldeles för länge för att vi skulle orka vänta. Det fick bli en dusch istället. Efter en dags vandring är, förutom en god middag,  en dusch det bästa som finns.

Ikväll ska vi försöka hitta en riktig restaurang. Vi har när vi nu googlat på det förstått att det flesta ställen är stängda på söndagar. Mormoner är väl lite mer kyrkliga än hemma kan tänka. Idag ska det nog gå bättre. Vi har även vissa förhoppningar om att kunna få ett glas vin till. Men det har vi inte sett än☺.

Imorgon byter vi mormoner och fantastisk natur mot casinon i Las Vegas. Tala om skiftande upplevelser.