Från Grand Canyon till Cedar City

Imorse var det som vanligt tidig frukost.Vi var först i matsalen när de öppnade kl 6. Dock kan man verkligen säga att våra frukost vanor är på bättringsvägen. Eller kanske inte beroende på hur man ser det. I alla fall blev det idag omelett med chorizo,  salsa,  bönor och bagels med cream cheese. På denna stadiga frukost stod vi oss större delen av dagen.

Vi började vår resa genom att ta oss in i Grand Canyon nationalpark igen. Tusayan där vi bott låg precis utanför. Vi åkte sedan ett antal mil på kanten av kanjonen och fick se ännu fler mäktiga vyer. Det är verkligen svårt att fatta när man står där.

Resan fortsatte först österut och sedan norrut runt Grand Canyon. Målet var Cedar City som ligger i delstaten Utah. Lunchpausen blev sen efter den ordentliga frukosten. Vi stannade i utkanten av staden Fredonia på Judd Auto där man annonserade att man sålde Lotto, vapen, ammunition och öl. Men de hade också färdiga mackor och vatten som tur var.

När vi klarat av detta intressanta besök fortsatte vår resa med hjälp av vår fantastiska gps. Det visade sig dock att hon skickat oss en lite annan väg än vi tänkt oss. Vi hade tänkt att ta oss direkt till Cedar City men nu förde vår färd oss nära Zion nationalpark och eftersom klockan inte var så mycket  bestämde vi oss för att vi skulle hinna med ett besök. Vi svängde av mot parken och kom så småningom fram till entrén. Efter att ha betalat inträdet tittade M-L på kvittot och blev lite konfunderad över klockslaget. Antingen gick hans klocka fel eller så hade vi passerat en tidzon och förlorat en timme helt plötsligt. En snabb koll på kartan visade att vi passerat denna redan 2 dgr tidigare när vi kom in i Arizona. Utah och Arizona ligger båda i Mountain time zone så det förklarade inte heller varför. Sen kom vi på att vi hört att Arizona inte har skillnad mellan sommar och vinter men att Utah nog har det. Tala om krångligt!

Hur som helst. Till Zion kom vi. Parkerade bilen och bytte om till vandrarkläder. Sen gick vi på en av bussarna som hela dagarna kör folk upp och ner i parken. Vi hoppade av på ett av stoppen och tog en kortare vandring upp på bergsidan. Otroligt vackert och även nu ganska varmt så svetten rann. Efter att ha gjort ytterligare ett stopp längst upp tog vi bussen tillbaka till bilen.

En dryg timme senare, strax före 19, checkade vi in på hotellet. Ännu en gång ett motell med bilen bekvämt parkerad utanför dörren. Efter en dusch begav vi oss ut för att hitta en restaurang. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Vi började optimistiskt med att promenera längs huvudgatan. Till vår stora förvåning verkade nästan alla restaurangerna stängda. Kanske för att det är söndag och sent? Vi får fråga imorgon. Vi fick i alla fall gå tillbaka och hämta bilen istället. Vi hamnade till slut på Pizza Hut där vi beställde pizza att ta med. Under tiden vi väntade på den gav vi oss iväg för att köpa en flaska vin. I Utah visade det sig att det inte går efter klockan 7 för då stänger spritbutiken. Ungefär som hemma alltså. Matbutiken sålde dock öl så det gick ingen nöd på oss.

Imorgon står vandring i Bryce Canyon på schemat.