Andra dagen

Nu sitter vi på Grand hotell i Tusayan, Grand Canyon. Gårdagen avslutades med middag på Chili. En mexikansk restaurang där vi åt goda enchiladas och drack var sin stor iskall Samuel Adams öl. Länge sedan en öl smakade så gott. Det måste ha varit värmen.

Efter ytterligare en kväll då vi var tidigt i säng var det frukost tidigt. Denna frukost buffé var dock mil från den dagen innan. Vi satt i receptionen som de enda frukostgästerna där det var framdukat flingor och mjölk, vitt bröd att rosta samt marmelad. Men det fanns färska goda små muffins att avsluta med och kaffet var ok. På det stora hela ungefär vad vi förväntat oss och helt ok.

Efter att vi lastat in i bilen igen som vi hade parkerad utanför dörren till vårt rum gav vi oss av mot Grand Canyon. Rickard körde och M-L läste karta. Hon insåg snart att den korta biltur vi planerat kanske inte var det bästa valet eftersom det innebar att vi skulle komma fram långt innan vi fick hotellrummet. Varför inte ta Grand Canyon Skyview på vägen. Ok så det låg väl kanske inte längs vägen men annars skulle vi inte hinna med det. Sagt och gjort. Vi slog in detta på Gps:en som delmål på vår rutt och vips tog det hela 6,5 timme istället för drygt 3.

Väl framme vid indianreservatet där Skywalken ligger visade det sig att man var tvingad att köpa biljetter till en busstur runt på området där det ingick 3 olika stopp. Först tyckte vi att det var bra dyrt men så här i efterhand var det verkligen värt det. Vilken upplevelse och vilka vyer! Bra bilder blev det också vilket ni ser ovan. Sista stoppet inkluderade också lunch som vi åt utomhus med utsikt över västra delen av Grand Canyon och Colorado floden nedanför. Mäktigt! Efter en kort promenad i hettan som återkommit tog vi oss tillbaka till bilen och fortsatte vår färd.

Nu övergick landskapet till att bli mer grönt och ökenlandskapet byttes ut mot låga barrträd och en del gräs. Temperaturen sjönk också till behagliga 30 grader. När vi hade en halvtimme kvar mörkade himlen betänkligt och vi förstod att vi nog skulle få uppleva lite regn. Blev inte så farligt men vi fick vindrutan tvättad och temperaturen sjönk ytterligare. Väl framme hittade vi ett mycket fint hotell där vi nu skall bo i två nätter. Skall bli skönt att låta bilen stå imorgon.

Vi blir hämtade redan 06.10 imorgon bitti för en heldagsutflykt med flottar bl.a. Eftersom vi då inte hinner äta frukost blev ett av våra ärenden att försöka hitta något som kan äta till frukost innan avfärd. Blev ett besök i byns livsmedelsaffär där vi köpt ett par färdiga smörgåsar som vi hoppas klarar sig bra till imorgon. Tala om att det går utför med vår frukostmeny! Men väl i affären kom vi på att det vore gott med en öl. Så med till rummet blev det var sin kall öl och en hamburgare från McDonalds. Det går utför även med våra middagsvanor! Skärpning imorgon!